Otvoren Implantološko-istraživački centar

0
147

Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu dobio je danas, na 74. godišnjicu od osnivanja, Implantološko-istraživački centar s laboratorijama i edukativnim centrom, jedinstven na Balkanu, a koji je otvorila predsednica Vlade Ana Brnabić.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić otvorila je danas, na 74-godišnjicu osnivanja Stomatološkog fakulteta u Beogradu, Implantološko-istraživački centar s laboratorijama i edukativnim centrom, jedinstven na Balkanu. Brnabić je na svečanosti, kojoj su prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i rektor Beogradskog univerziteta Vladan Đokić, poručila da je ulaganje u obrazovanje garant uspešne budućnosti zemlje i garant da ćemo zadržati mlade.

Stomatološki fakultet je treći na Šangajskoj listi u svojoj kategoriji, što nije dovoljno poznato, rekla je premijerka, podsetivši na to da je nedavno otvorena nova zgrada Fakulteta organizacionih nauka. Sada obeležavamo sličan, ako ne i veći uspeh – otvaranje nove zgrade i jedne istraživačke institucije – nove laboratorije gde će i naučni kadar i studenti stvarati novu vrednost i pružati novo znanje ne samo za Srbiju, već i za ceo svet.

Imamo planove za nove zgrade Biološkog fakulteta, Fakulteta bezbednosti i Fakulteta muzičke umetnosti, najavila je Brnabić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here