Upotrebna dozvola za Veliku scenu zrenjaninskog pozorišta nakon sanacije dela krova

0
56

Velika scena Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” dobila je upotrebnu dozvolu nakon što su protekle nedelje završeni radovi na sanaciji dela krova koji se obrušio početkom maja. U pozorištu se već odvijaju probe za predstavu za decu “Uspavana lepotica” čija je premijera zakazana za 27. i 28. jun, čime će ova sezona i zvanično biti zatvorena.

Velika scena Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” dobila je upotrebnu dozvolu nakon što su protekle nedelje završeni radovi na sanaciji dela krova koji se obrušio početkom maja. Obijen je sloj štukatora koji je pretio da nastavi da otpada i postavljene su ploče koje sada imaju ulogu izolacije krova. Glumci Dramskog ansambla su već na velikoj sceni nastavili probe nove predstave “Silvija”, koja će premijerno biti izvedena po početku naredne pozorišne sezone. U isto vreme, na Sceni “Todor Manojlović” se odvijaju probe za predstavu za decu “Uspavana lepotica”, po tekstu Veselina Bojdeva, u adaptaciji i režiji Saše Latinovića, čija je premijera zakazana za 27. i 28. jun, čime će ova sezona i zvanično biti zatvorena. Ono što je cilj za naredni period jeste ozbiljna sanacija i renoviranje velike sale, istakao je direktor NP „Toša Jovanović“ Dejan Karlečik i dodao da je ideja da se u što skorije vreme uradi projekat i obezbede sredstva za tu prvu fazu sanacije koja bi podrazumevala samo renoviranje velike sale. Ideja je da se sve završi do septembra. Igranje svih predstava prebacilo bi se kako na Scenu “Todor Manojlović”, tako i na otvoreni prostor, a taj period renoviranja bio bi iskorišćen i za gostovanja. Zgrada pozorišta je inače već 50 godina pod zaštitom države kao spomenik kulture, najstarija pozorišna sala u zemlji.

U međuvremenu NP „Toša Jovanović“ radiće i na drugim projektima. Jedan od njih je predstava „Uhodani đavo“ u režiji Nikole Zavišića, u dramatizaciji Đorđa Milosavljevića, a po romanu Miodraga Kajteza. Reč je o koprodukciji sa Sterijinim pozorjem. Priprema tog komada počinje krajem avgusta, a premijera je predviđena za 15. oktobar, na dan zrenjaninskog Pozorišta. Sledi i rad na lutkarskoj predstavi „Pradevojčica“ Desanke Maksimović, a u režiji Sonje Petrović čija je premijera planirana za drugu polovinu novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here