„Antimikrobna rezistencija u veterinarskoj medicini – trenutno stanje i perspektive“

0
121

Petar Samolovac, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu ugostio je delegaciju učesnika međunarodne naučne konferencije „Antimikrobna rezistencija u veterinarskoj medicini – trenutno stanje i perspektive“.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Petar Samolovac sastao se sa delegacijom  učesnika međunarodne naučne konferencije „Antimikrobna rezistencija u veterinarskoj medicini – trenutno stanje i perspektive“. Tema sastanka je bila formiranje radne grupe resornog sekretarijata i Poljoprivrednog fakulteta, koja će raditi na implementaciji vodiča za racionalnu primenu antibiotika kod životinja, u okviru evropskog projekta, koji se bavi optimizacijom njihove upotrebe u veterini.

Na čelu delegacije bio je prof. dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Prisutna je bila i prof. dr Zorana Kovačević, predsednica Naučnog odbora konferencije.

Kovačević je ponovila da je ideja da Poljoprivredni fakultet zajedno sa pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu formira radnu grupu koja će raditi implementaciji vodiča za primenu antibiotika kod životinja a sve u cilju rešavanja ovog zaista važnog globalnog problema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here