Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u Policijskoj upravi u Novom Sadu sa novim vršiocem dužnosti načelnika policijske uprave u tom gradu i sa gradonačelnikom Novog Sada. Na sastanku je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Novom Sadu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se u Policijskoj upravi u Novom Sadu sa novim vršiocem dužnosti načelnika policijske uprave u tom gradu Goranom Radonjićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.  Na sastanku je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Novom Sadu, kao i modaliteti za jačanje saradnje policijske uprave sa lokalnom samoupravom radi unapređenja bezbednosti i zaštite građana Novog Sada, posebno imajući u vidu da je Novi Sad Evropska prestonica kulture, te da se u sklopu promocije očekuju brojne manifestacije i događaji sa velikim brojem posetilaca, a takođe, i zbog toga što je Novi Sad tradicionalno domaćin jednog od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi „Egzita“. „Novi Sad je bezbedan grad. Policija će učiniti sve da na predstojećim događajima i dešavanjima širom Novog Sada i građani ovog grada i posetioci manifestacija i koncerata budu bezbedni i sigurni. Od v. d. načelnika Radonjića očekujem maksimalno angažovanje i efikasnost “, poručio  je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. „Policija je prethodne godine marljivim, efikasnim i posvećenim radom učinila da „Egzit“ festival bude jedan od najbezbednijih muzičkih festivala u Evropi i nema razloga da tako ne bude i ove godine. Policija će učiniti sve da posetioci „Egzita“ budu sigurni, bezbedni i da se lepo provedu, ali ćemo isto tako učiniti sve da Novosađani tokom dana „Egzit“ festivala budu sigurni i zaštićeni, da im svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen ili otežan. Posebnu pažnju tokom trajanja festivala usmerićemo na sprečavanje konzumiranja narkotika i hapšenje dilera, ali i uživaoca droge“, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova zahvalio se gradonačelniku Vučeviću i Gradu Novom Sadu na punoj podršci koju pružaju policijskoj upravi, kako kroz materijalnu pomoć, tako i kroz sve zajedničke projekte u cilju podizanja bezbednosti građana. „Zahvalni smo Gradu Novom Sadu za svu materijalnu pomoć i podršku koju nam pružaju u izgradnji nove policijske stanice u Radničkoj ulici, koja će policajcima omogućiti bolje uslove za rad, a građanima centralnog dela Novog Sada pružiti još veću bezbednost i sigurnost“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da mu je lično bezbednost i sigurnost građana Novog Sada jako važna, te je dodao da će Grad Novi Sad nastaviti da pruža punu podršku policijskoj upravi i poručio da je dolaskom ministra policije Vulina na čelo Ministarstva saradnja policije sa lokalnim samoupravama još efikasnija i bolja. „Čestitam Goranu Radonjiću na imenovanju na mesto v. d. načelnika Policijske uprave u Novom Sadu. Naš zajednički prioritet je da Novi Sad bude bezbedan grad i zato Grad pruža apsolutnu i kontinuiranu podršku policijskoj upravi. Verujem da će novoimenovani načelnik rukovoditi policijskom upravom na najbolji mogući način, a Grad će nastaviti da bude veran partner“, istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odao je poštu i položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima Policijske uprave Novi Sad.