“Pionir” najmlađima otkriva lepotu narodne igre

0
77

Kulturno-umetničko društvo “Pionir” iz Zrenjanina prošle godine obeležilo je 45 godina od osnivanja i delovanja na zrenjaninskoj muzičkoj sceni. Tim povodom smo razgovarali sa predsednikom Radovanom Moldovanom koji je govorio i o trenutnim aktivnostima Pionira.

KUD Pionir osnovan je 1976. godine i od početka ima isti cilj a to je negovanje igre, pesme i muzike kroz folklor svih naroda koji žive kod nas. Reč je o najdugotrajnijem KUD-u u našem gradu koji opstaje zahvaljujući mnogobrojnim članovima kao i predsedniku Radovanu Moldovanu koji je jedan od osnivača i koji sebe nesebično daje kako bi Pionir bio jedan od boljih u svetu. Moldovan je govorio i o trenutnim aktivnostima Pionira.

KUD Pionir obeležio je prošle godine veliki jubilej, 45 godina postojanja, simbolično tako što su zasadili 45 sadnica u MZ Dositej Obradović, zatim izložbom u Kulturnom centru kao i koncertom sa gostima.

U poslednjih 46 godina koliko u kontinuitetu radi ovo društvo ime PIONIR postalo je sinonim za pesmu, igru, druženje, putovanja, promociju našeg grada kako u zemlji tako i širom sveta, bez obzira da li je reč o najmlađim članovima koji tek počinju da otkrivaju lepotu narodne igre i pesme, o  izvođačkom ansamblu, orkestru i solistima ili o veteranskom ansamblu koji su sada već veći deo svog života aktivni u očuvanju i prezentovanju narodne tradicije i kulture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here