5. Festival rakije u Žitištu

0
122

Pod sloganom ,,Leto počinje u Žitištu” tokom proteklog vikenda održana je manifestacija Pile fest, a u okviru ove manifestacije po peti put je održan Festival rakije.

Tradicionalna manifestacija Pile fest održana je u Žitištu 25. i 26. juna pod sloganom ,,Leto počinje u Žitištu.” I ovogodišnji program bio je namenjen svim generacijama a obuhvatio je kulturno-umetničke i zabavne događaje koji su okupili veliki broj posetilaca. Jedna od tradicionalnih podmanifestacija je i festival rakije koji se ove godine održao peti put. O učesnicima i samoj organizaciji kao i o očekivanjima govorio je Aleksandar Tucić, predsednik Udruženja proizvođača voća i voćnih rakija.

Koliko je festival zainteresovao proizvođače može se videti i po ukusima i raznovrsnosti rakija. Ove godine učestvovali su proizvođači rakija od dunja, kajsija, breskvi, kruške, višnje, šljiva, duda, jabuke, trešnje. Neki od učesnika rekli su nešto više o svojim proizvodima ali i o tome koliko im se dopada manifestacija festival rakije.

Rakije su ocenjivane u 14 kategorija. Najbolji u svakoj kategoriji poneli su zlatni, srebrni ili bronzani pehar. Izabran je i najuspešniji takmičar, a najbolje ocenjena rakija je svom vlasniku donela kazan od 120 litara. Izlagači su nagrađeni i medaljama i diplomama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here