To je sve vreme jedna predstava i igra, Vučić ne vodi ni unutrašnju ni spoljnu politiku jer se sve vreme bavi kampanjom, izjavio je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da vlast pokušava da uvuče opoziciju „u igru“ oko uvođenja sankcija Rusiji i da će vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića morati sama da „pojede čorbu koju je skuvala“. „Vučić kukumavči i priča da je mnogo teško, da su pritisci jaki i da se od njega očekuje ovo ili ono. Čoveče, ti si se kandidovao za to, pobedio si na izborima, obavljaj taj posao, ako ti je teško, skloni se, to je vrlo jednostavno“, rekao je Aleksić za Njuzmaks Adrija. Pitali smo Aleksića kako ocenjuje spoljnu politiku koju kreira predsednik Vučić.

 

Miroslav Aleksić je predstavljao Narodnu stranku na razgovoru opozicije sa specijalnim izaslanikom nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom.

„Sastanak je bio vrlo korektan i moj utisak je da se ne očekuje da opozicija u ovom trenutku pomaže vlasti u Srbiji, koja bi očigledno htela da podeli odgovornost sa pojedinim opozicionim akterima“, kazao je Aleksić.

On je istakao da Narodna stranka smatra da bi sa evropskim standardima i agendom EU prvenstveno trebalo uskladiti unutrašnju politiku Srbije, koja je od mnogo većeg interesa za građane Srbije od usaglašavanja spoljne politike.