Počelo polaganje završnog ispita za osnovce

0
53

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa učenicima koji u okviru završnog ispita polažu test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika u Osnovnoj Školi „Ujedinjene nacije „Na Ceraku“.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je razgovarao sa učenicima koji su danas polagali test iz srpskog odnosno maternjeg jezika u okviru završnog ispita. Ružić je apelovao na učenike, koji su jutros u devet časova počeli polaganje zavržnog ispita, da budu staloženi i da nemaju tremu, poručivši da je u pogledu bezbednosti sve spremno u skladu sa operativnim planom koji je sa MUP-om do detalja razrađen. On je istakao da ni u jednoj školi nije bilo dojava o bombama i dodao da je Republička upisna komisija smanjila broj školskih objekata u kojima se održava završni ispit za 60 odsto, sa 1.260 na 522 škole, kao i to da su se pripremili za sve varijante da ova tri dana prođu regularno.

Matura ne treba da bude traumatično iskustvo ni učenicima ni roditeljima a najvažnije je da ima mesta za sve učenike, naglasio je Ružić.

Ove godine skoro 66.000 učenika polagaće do 29. juna malu maturu a nakon srpskog jezika sutra sledi matematika i u sredu kombinovani test.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here