Volonteri u borbi protiv ribokradica

0
33

27 obučenih volontera pomagaće “Vodama Vojvodine” u borbi protiv ribokrađe.

Direktor Javnog vodoprivrenog pšreduzeća  „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević, dodelio je značke za 27 ribočuvara – volontera koji su položili test na poziv ovog preduzeća da pomognu u borbi protiv ribokrađe. Za ovu akciju JVP „Vode Vojvodine“ vladalo je izuzetno interesovanje zaljubljenika u ribolov i entuzijasta koji žele da pomognu u očuvanju ribljeg fonda.

Svi nosioci znački ribočuvar-volonter položili su test, koji je bio koncipiran poput zvaničnog ispita za ribočuvare i tako dokazali svoje poznavanje zakona i pravilnika koji se odnose na ribolov.

Šesnaest profesionalnih ribočuvara, koliko ih imamo, apsolutno ne mogu da odgovore potrebama na terenu, rekao je Kružević, koji se zahvalio prisutnima što se aktivno uključuju u sprečavanje krađe ribe. On je podsetio da je JVP „Vode Vojvodine“ u prethodnom periodu uložilo značajna sredstva u obnavljanje opreme za ribočuvare, kojima su nabavljeni novi čamci i novi terenski automobili, oprema za osmatranje i snimanje sa vode i iz vazduha. Takođe je istakao da je saradnja sa policijom na visokom nivou.

Pokretanjem akcije ribočuvar-volonter,  JVP „Vode Vojvodine“ želi da stvori jedan široki front ne samo u borbi protiv ribokradica, već i za očuvanje životne sredine uopšte jer je to institucija kojoj je dodeljena velika površina vode na upravljanje, uključujući i zaštićena prirodna područja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here