Stefanović obišao pripadnike pontonirskih jedinica

0
56

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike pontonirskih jedinica koji su postavili pontonski most od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva i tako građanima omogućili nesmetan pristup dunavskoj plaži Lido.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike pontonirskih jedinica koji su postavili pontonski most od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva i tako građanima omogućili nesmetan pristup dunavskoj plaži Lido. Ministar Stefanović je tom prilikom pohvalio rad i angažovanje pontoniraca iz sastava Rečne flotile i apelovao na građane da vode računa o bezbednosti prilikom korišćenja mosta, kao i prilikom ulaska u vodu.

U obilasku posade pontonskog mosta uz ministra Stefanovića bio je komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Ljubiša Marković, a pripadnici pontonirskog bataljona upoznali su ministra sa svojim ulogama i zadacima. Posle obilaska logorskog prostora, u kome tokom leta borave pontonirci, ministru Stefanoviću prikazano je spasavanje lica prilikom pada u vodu i rad posade na sprečavanju udara plovnog objekta u most.

Pontonski most ka Lidu je nosivosti 20 tona, dužine 362 metra i moći će da ga koriste pešaci i laka vozila, a  biće i ove godine u funkciji do kraja letnje sezone, kada sledi njegovo rasklapanje i prevoženje u matični garnizon.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here