Vučić povodom Vidovdana dodelio državna priznanja

0
44

Predsednik Vučić juče je povodom Vidovdana dodelio državna priznanja najistaknutijim građanima i prijateljima Republike Srbije, među kojima su bivši japanski premijer Šinzo Abe, akademici Vasilije Krestić i Svetislav Božić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je Vidovdan “najvažniji simbol na našem nacionalnom nebu”. On  je na svečanosti povodom Vidovdana i stupanja na dužnost predsednika u drugom mandatu, kazao da Srbija mora da gleda u Evropu radi “budućnosti naše dece” ali i da istovremeno sačuva samosvojnost i pravo da ima mišljenje koje kako je rekao, ne mora svima da se svidi.

Vučić je povodom praznika dodelio državna odlikovanja kako je rekao, najistaknutijim gradjanima i prijateljima Srbije koji su po njegovim rečima, simboli i putokazi koje treba pratiti.

Orden Republike Srbije sa lentom pripao je bivšem japanskom premijeru Šinzu Abeu za unapredjenje odnosa dve zemlje a orden Karadjorđeve zvezde I stepena akademicima Vasiliju Krestiću i Svetislavu Božiću, episkopu budimskom Srpske pravoslavne crkve Lukijanu, novinarki Ljiljani Smajlović, kao i Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Srbiji i Gimnaziji u Čačku.

Priznanja su, između ostalih, dobili i selektori fudbalske i košarkaške reprezentacije Srbije, Dragan Stojković i Svetislav Pešić, britanski glumac Rejf Fajns, italijanski tenor Andrea Bočeli i portugalska fado pevačica Mariza.

Svečanosti su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministri Vlade Srbije, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, srpski član Predsedništva Bosne I Hercegovine Milorad Dodik i premijerka Republike Srpske  Željka Cvijanović, bivši predsednici Srbije Tomislav Nikolić i Milan Milutinović kao i crkveni velikodostojnici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here