Brnabićeva i Abazović o boljim odnosima Srbije i Crne Gore

0
65

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će, nakon današnje posete crnogorskog premijera Dritana Abazovića Beogradu, biti resetovani odnosi između dve zemlje i da će Srbija i Crna Gora ući u eru jako dobrih i najboljih mogućih odnosa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, nakon razgovora u Palati Srbija, ocenila da je ovo veoma važna poseta naglasivši da ni Srbija ni Crna Gora nemaju nikog bližeg u politici, ekonomiji, niti u smislu bliskosti građana dveju zemalja. Predsednica Vlade Srbije je uputila poziv Crnoj Gori da se još danas priključi inicijativi Otvoreni Balkan i izrazila zahvalnost Abazoviću na tome što je čista srca pristupio tome da vidi koji su benefiti ove inicijative i što je bio na sastanku u Ohridu.

Abazović je rekao da mu je velika čast to što se njegova prva poseta regionu realizuje u Beogradu i istakao da je došao kako bi se u odnosima dve zemlje okrenuo novi list, koji podrazumeva spremnost da se svim otvorenim pitanjima pristupi na odgovoran način i da se ona rešavaju u korist građana Srbije i Crne Gore.

Abazović je poručio da će aktuelna Vlada Crne Gore voditi otovrenu politiku, što znači lakši pristup za sve one koji žele da dolaze u Crnu Goru, ali i za građane Crne Gore koji zbog biznisa ili turizma žele da idu u druge zemlje. Prema njegovim rečima, u Crnoj Gori Srbija ima velikog prijatelja i došao je momenat da se Zapadni Balkan tretira na drugačiji način i da se preuzme odgovornost kako bi odnosi u regionu bili bolji nego ranije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here