Čajetina dodelila priznanja najboljim učenicima

0
68

Opština Čajetina svake godine povodom Dana opštine nagrađuje vukovce i đake generacije u osnovnim i srednjoj školi a od ove godine priznanja dobijaju i učesnici na republičkim školskim takmičenjima.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je, dodeljujući najtalentovanijim i najvrednijim čajetinskim učenicima po 30.000 dinara iz opštinskog budžeta rekao da su to deca koja svojim radom i postignutim rezultatima promovišu i svoju opštinu i dodao da bi sve opštine i kompletno društvo trebali veću pažnju da posvete ovoj nadarenoj i pre svega vrednoj deci.

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini Milka Vasiljević se zahvalila u ime svih učenika i nastavnika koji su, kako je naglasila, dali izuzetan doprinos da ova vredna deca iskažu svoj talenat. „Sada u kolektivu imamo učenicu iz Rusije, a imali smo i učenika sa Kube, koji nije govorio srpski, i presrećna sam da su se odlično uklopili u našu sredinu“ istakla je direktorka Vasiljević.

Na priznanju se ispred nagrađenih učenika zahvalio učenik šestog razreda osnovne škole na Zlatiboru Petar Lekić, koji je na republičkom takmičenju iz fizike osvojio drugo mesto. „Ovo priznanje mnogo znači, jer ono potvrđuje da je neko primetio naš trud i rad tokom ove školske godine“, naglasio je Petar. Vanja Vulović, učenica šestog razreda OŠ „Dimitrije Tucović“ u Čajetini, je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju „Limske poezije“ u Priboju i ovom prilikom je naglasila da taj uspeh ne bi svakako postigla bez pomoći razredne i svoje majke. Učesnica republičkog takmičenja iz biologije i poznavanja ruskog jezika u specijalnoj kategoriji Miriam Fomina, Ruskinja rođenjem, učenica osmog razreda škole na Zlatiboru, je kazala da smatra „da su škole u Srbiji bolje nego u Rusiji zato što ovde mnogo više uče đake da se druže i međusobno sarađuju“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here