Vulin obišao strelce na pripremama za Svetske policijske i vatrogasne igre

0
59

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Staroj Pazovi treningu strelaca Sportske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i uverio se u njihove sposobnosti i spremnost pred “Svetske policijske i vatrogasne igre” i predstojeću Olimpijadu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, u okviru priprema pripadnika Sportske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova za “Svetske policijske i vatrogasne igre” i predstojeću Olimpijadu prisustvovao je danas u Staroj Pazovi treningu strelaca i uverio se u njihove sposobnosti i spremnost kao i u kvalitet opreme koju je kompanija “Mocart” donirala strelcima u vrednosti od 55 hiljada evra. Ministar unutrašnjih poslova zahvalio se kompaniji “Mocart” na vrednoj donaciji koju su opredelili za pripadnike Sportske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i poručio da je ova kompanija, izdvojivši značajna sredstva za sportiste MUP-a Srbije, još jednom pokazala visok stepen društvene, ali i nacionalne odgovornosti.

„Pripadnici Sportske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno se spremaju za predstojeće “Svetske policijske i vatrogasne igre” koje su pandan “Vojnim olimpijskim igrama”, a na kojim učestvuju najrespektabilnije policije sveta, vrhunski profesionalci i sportisti osvajači olimpijskih medalja. Pripadnici MUP-a Srbije prvi put učestvuju na ovom prestižnom takmičenju, ali sam uveren da će ostvariti značajne rezultate i predstaviti svoju državu i svoju policiju na najbolji način. Od naših strelaca očekujem visoke rezultate, kao i od svih drugih pripadnika Sportske jedinice. U proteklih godinu i po dana država Srbija i MUP uložili su značajna sredstva u razvoj sporta u policiji, naši sportisti dobili su zaposlenje u MUP-u i najbolje uslove za pripreme i treninge, očekujem da će naši sportisti svoju državu i svoje Ministarstvo obradovati visokim rezultatima na policijskim igrama. Kao ministar odbrane formirao sam sportsku četu čiji su pripadnici na olimpijskim igrama od devet olimpijskih medalja osvojili tri, isto tako očekujem da će pripadnici Sportske jedinice MUP-a na predstojećoj Olimpijadi osvojiti isti, pa i veći broj medalja”, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Direktor sektora Korporativnih komunikacija u kompaniji “Mocart” Borjan Popović istakao je da ova društveno odgovorna kompanija u proteklih godinu i po dana ima izuzetnu saradnju sa MUP-om Srbije, te da im je zadovoljstvo što su u prilici da pomognu pripadnicima Sportske jedinice na putu ka osvajanju najviših odličja.  „Mi smo prepoznali njihov trud, volju i potencijal, a na njima je da sada prvo izbore učešće, a na kraju i osvoje toliko željene medalje sa najvećih svetskih sportskih takmičenja”, istakao je Popović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here