Dačić i Lajčak – Neophodan nastavak dijaloga Beograda i Prištine

0
30

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i ostala regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić je tokom razgovora sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i ostala regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom podvukao da jedini pravi put za postizanje održivog dogovora između Beograda i Prištine predstavljaju dijalog i kompromis i da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu i spreman za njegov nastavak. „Naša strana je spremna da u nastavku dijaloga razgovora o brojnim otvorenim pitanjima, ali naglašavamo da nismo spremni da prihvatimo bilo kakve jednostrane odluke, koje nisu proizašle iz dogovora u dijalogu, a koje direktno ugrožavaju prava pripadnika srpske zajednice na KiM“, rekao je Dačić.

Miroslav Lajčak je naglasio da je „dijalog jedini proces za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova“ i istakao stav EU da je na stranama da implementiraju ono što je dogovoreno. Lajčak je takođe napomenuo da radi na susretu na visokom nivou predsednika Alaksandra Vučića i premijera Aljbina Kurtija u Briselu, kao i da želi da njihov naredni susret bude produktivan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here