Ministar Stefanović – Usavršavanje u složenim geopolitičkim okolnostima

0
132

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas u Domu Narodne skupštine replike srpskih srednjovekovnih mačeva polaznicima 11. klase Visokih studija bezbednosti i oficirske sablje trojici prvorangiranih polaznika 65. klase Generalštabnog usavršavanja.

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas u Domu Narodne skupštine replike srpskih srednjovekovnih mačeva polaznicima 11. klase Visokih studija bezbednosti i oficirske sablje trojici prvorangiranih polaznika 65. klase Generalštabnog usavršavanja. Polaznicima je poručio da usavršavanje završavaju u složenim geopolitičkim okolnostima i izazovnim i teškim vremenima za našu zemlju, u kojima su nam više nego ikada potrebni mudrost, strateško promišljanje i predviđanja izazova koje donosi budućnost, kao i osmišljavanja odgovora na njih, a to je upravo ono za šta su obučeni na našim visokim školama.

Prema Stefanovićevim rečima, predstoje nam teški, izazovni dani, koji će zahtevati svu našu snagu, koncentraciju i umeće, ali u isto vreme i donekle slični mnogima sa kojima su se suočavali naši preci, sa kojima se Srbija suočavala kroz vekove.

Svečanosti u Domu Narodne skupštine prisustvovali su predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministru u Vladi Republike Srbije, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, predstavnici verskih zajednica i diplomatskog kora, kao i porodice polaznika usavršavanja. Visoke studije bezbednosti i odbrane završilo je ove godine 20 polaznika, od čega je 17 polaznika iz državnih institucija, a od toga šest polaznika iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i troje polaznika iz inostranstva, dok je Generalštabno usavršavanje završilo 27 oficira iz zemlje i tri iz inostranstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here