Mirović, Momirović i Vučević obišli radove na izgradnji mosta u okviru Fruškogorskog koridora

0
114

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli supripremne radove na mestu budućeg mosta preko Dunava u okviru Fruškogorskog koridora, gde je u toku izgradnja pomoćnog čeličnog mosta.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održao je radni sastanak sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, na kojem je bilo reči o izgradnji Fruškogorskog koridora, radovima na trasi brze pruge Novi Sad – Subotica gde se nalaze arheološki lokaliteti, kao i o izgradnji pešačko-biciklističke staze između Petrovaradina i Beočina. Nakon sastanka, zajednički su obišli pripremne radove na mestu budućeg mosta preko Dunava u okviru Fruškogorskog koridora, gde je u toku izgradnja pomoćnog čeličnog mosta.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naglasio je da niko nije mogao da zamisli da se istovremeno grade dva nova mosta na Dunavu u Novom Sadu i da se projektuje treći, pešačko-biciklistički most, što će omogućiti da se kvalitet života u gradu promeni nabolje.

Na sastanku u Pokrajinskoj vladi predstavljen je i projekat izgradnje pešačko-biciklističke staze u dužini od 17 kilometara od Petrovaradina do Beočina. Projektno rešenje obuhvata i javnu rasvetu, hortikulturno i parterno uređenje, kao i saobraćajnu i turističku signalizaciju na stazi. Projekta dokumentacija za ovaj projekat biće završena do kraja godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here