Mirović – Obilazak radova u Univerzitetskom kampusu

0
26

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Novom Sadu radove na izgradnji objekata Instituta „Biosens“ i Studentskog kulturnog centra i početak radova na rekonstrukciji atletske staze u okviru Centra za sport – Đačkog igrališta, istakavši tom prilikom da znanje, nauka i tehnologija predstavljaju budućnost, a da je Novi Sad kao univerzitetski centar u samom središtu tog procesa.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na izgradnji zgrade Instituta Biosens koji se prema njegovim rečima odvijaju predviđenom dinamikom i čiji se završetak očekuje do nove godine. Mirović je posebno izrazio zahvalnost Vladi Srbije na podršci u realizaciji ovog značajnog projekta.

Vrednost radova na novom objektu Instituta „Biosens“ ukupne površine 6.742 kvadrata iznosi 7,79 miliona evra. Novoizgrađeni objekat Studentskog kulturnog centra,površine oko 3.500 kvadrata, vredan 642 miliona dinara, činiće administrativni deo kao i deo namenjen za studentske organizacije, izložbe i koncerte sa salom koja može da primi do 200 posetilaca. Mirović je ovom prilikom govorio i o rekonstrukciji atletske staze u okviru sportskih terena Centra za sport Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja obuhvata reparaciju tartan podlogom, a vrednost radova je gotovo 39 miliona dinara.

Institut Biosens, Studentski kulturni centar i atletska staza predstavljaju tri simbola razvoja, tri projekra koja se realizuju na dobrobit studenata, profesora i naučnih radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here