Stefanović – Sastanak sa predstavnicima SUBNOR-a

0
49

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa predstavnicima Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova (SUBNOR) sa kojima je razgovarao o rezultatima dosadašnje, kao i budućoj saradnji Saveza sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Ministar Stefanović je istakao da je SUBNOR od izuzetne važnosti za očuvanje tekovina antifašističke borbe našeg naroda i da će Ministarstvo, u skladu sa mogućnostima, uvek pružiti podršku SUBNOR-u realizaciji aktivnosti.

„SUBNOR je značajan za Srbiju, koja ne sme dozvoliti da se zaboravi da je uvek bila na pravoj strani istorije i da smo podneli veliku žrtvu za slobodu i svoje odlučno opredeljenje protiv mržnje i zla. I time se moramo dičiti, baš kao i svojim borcima“, rekao je ministar.

Predsednik SUBNOR-a general-major u penziji Vidosav Kovačević zahvalio se ministru Stefanoviću na podršci i izrazio nadu da će saradnja tog Udruženja sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije i u budućnosti doprinositi zajedničkim ciljevima, važnim za našu zemlju.

Delegaciju Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova činili su predsednik SUBNOR-a Srbije general-major u penziji Vidosav Kovačević, član Predsedništva SUBNOR-a pilot u penziji pukovnik Zoran Jakovljević i član SUBNOR-a i predsednik Udruženja logoraša „Jasenovac“ Slavko Milovanović.

Oni su na kraju sastanka ministru Stefanoviću uručili prigodne poklone u znak zahvalnosti za podršku i lično angažovanje na očuvanju antišastičkih tradicija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here