Viorel Flora – Mural Maje Ognjenović u naselju 4. jul

0
137

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Maja Ognjenović, rođena Zrenjaninka, na fasadi zgrade u naselju 4. jul, u kojoj je odrasla, dobila je mural koji je oslikao akademski slikar Viorel Flora.

Jedna od najuspešnijih sportistkinja koja je rođena i odrasla u Zrenjaninu je Maja Ognjenović, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. O njenim uspesima svedoče brojne medalje a da se i njen rodni grad ponosi njom i njenim uspesima dokazano je nekoliko puta. Jedan vid zahvalnosti predstavlja i nedavno završeni mural koji krasi naselje 4. jul u kojem je Maja odrasla. Majin pobednički portret kao veran prikaz jedne od fotografija sa sportskog terena oslikao je poznati zrenjaninski akademski slikar Viorel Flora.

Flora je istakao da mu rad na muralima pričinjava zadovoljstvo a u prilog tome govore i tri murala koja se nalaze u našem gradu.

Prema rečima Viorela Flore, stanovnici naselja 4.jul izrazili su želju da se u njihovom kraju nađe i portret košarkaša Dejana Bodiroge a da li će doći do realizacije ostaje da vidimo u narednom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here