Liste želja i upis u srednju školu na portalu Moja srednja škola

0
124

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će se sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljati bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

Elektronsko popunjavanje liste želja preko portala mojasrednjaskola.gov.rs. moguće je do ponoći, a oni koji nisu iskoristili prednost elektronskog podnošenja mogu to danas i sutra, 6. i 7. jula, uraditi u školama do 15 časova. Listu želja u protekla 24 časa elektronskim putem podnelo je 20.560 učenika i roditelja, a prosek koji su roditelji i učenici iskazali na listi želja je 10 obrazovnih profila. Roditelji koji su elektronski podneli listu želja, ne moraju istu popunjavati u školama, pri čemu će 8. jula moći da provere tačnost unete liste želja elektronskim putem ili u školama i eventualno uložiti prigovor na izražene liste želja.

U ponedeljak, 11. jula biće objavljena konačna lista želja, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. Takođe, u sredu, 13. jula, biće objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula, dok će dan kasnije, 15. jula, biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu. Od 14. do 20. jula je upis učenika u srednje škole posle prvog i drugog upisnog kruga, navodi se u saopštenju, uz podsećanje da je na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna, izašlo 99,5 odsto učenika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here