Ministar Krkobabić – Minibusevi za još 368 sela

0
32

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić danas je sa predstavnicima 17 lokalnih samouprava potpisao ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva. Ovih 17 minibuseva povezivaće 368 sela, imaće 49 linija i prevoziće dnevno oko 1.330 putnika.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić danas je sa predstavnicima 17 lokalnih samouprava potpisao ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva. On je rekao da u slučaju prevoza “računanje” na privatnu inicijativu lokalnih samouprava nije realno, odnosno nije rentrabilno i da država kao i ministarstvo moraju da pomognu na ovaj način. Krijterijumi u odlučivanju bili su prvenstveno stepen razvijenosti jedinice lokalne samouprave, udaljenost i broj sela koja će biti povezana sa gradom ili opštinom, kao i pripadnost područjima nadmorske visine veće od 500 metara.

Prva na listi odobrenih zahteva ove godine je Medveđa, slede Prijepolje, Svrljig, Tutin, Surdulica, Nova Varoš, Sjenica, Blace i Bojnik. Minibuseve će kasnije dobiti i Novi Pazar, Golubac, Kosjerić, Aleksinac, Žagubica, Mali Zvornik, Merošina i Priboj. Podnosioci prijave bile su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, a maksimalan iznos po jednoj je, kao i prošle godine, sedam miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here