Nebojša Medojević – Mnogi u Crnoj Gori doživljavaju i dalje Srbiju kao pretnju i neprijatelja

0
110

Temeljni ugovor kamen je spoticanja u odnosima Srpske pravoslavne crkve i države Crne Gore. Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević kaže da se Crna Gora i dalje ponaša kao da je Srbija i dalje pretnja i neprijatelj.

Pitanje informacije o Temeljnom ugovoru sa SPC izazvalo je raspravu na sednici Vlade Crne Gore na relaciji premijer i ministri iz Socijademokratske partije. Vlada je naknadno u dnevni red uvrstila Informaciju o odnosu države i verskih zajednica, a ministar odbrane Raško Konjević je istakao da bi ta tačka trebalo da ide na Komisiju, jer „nije žurba“. Problem ne postoji ni u jednom segmentu. Ugovor koji treba da se potpiše identičan je ugovorima sa drugim verskim zajednicama i ne može da bude iznad ustava i zakona, istakao je premijer Dritan Abazović i dodao da je „ugovor legitimisanje međusobnih obaveza i prava“. Kako komentariše odnos vlasti u Crnoj Gori prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Temeljnom ugovoru pitali smo Nebojšu Medojevića, predsednika Pokreta za promene.

Ovde nema nikakvih obećanja, ja se bojim da obećanja postoje sa drugih strana da se to nikada neće završiti. Hoću jednu stvar da vam kažem, ono što ovaj čovek kaže ili potpiše, on će uložiti i zadnji atom da se to i sprovede u delo. Ako to podrazumeva da nemamo više saradnju – vreme je da se pozdravljamo, rekao je Dritan Abazović. On je ukazao da Temeljni ugovor za njega ne postoji kao problematično pitanje, dok “neki članovi vlade samo pokušavaju klizećim startovima da tako nešto uspore”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here