Uveliko se vode rasprave koliku štetu podnosi Zapad, a koliku Rusija zbog uvedenih sankcija, a kod nas se postavlja i pitanje zašto ne uvedemo sankcije Rusiji. Novinar Džon Bosnić smatra da Srbija nikako ne bi smela da podlegne pritisku i uvede sankcije Rusiji.

Negativne posledice sankcija Rusiji osetili su prvo Evropljani, a potom i Amerikanci, a nezadovoljstvo zbog toga će samo rasti, rekao je Dmitrij Peskov, sekretar za štampu predsednika Ruske Federacije. Peskov je poručio da su „sankcije mač sa dve oštrice“ i da stvaraju probleme i Rusiji i onima koji ih uvode. Koliko sankcije pogađaju Rusiju, a koliko one koji ih uvode te da li bi Srbija trebalo da uvede sankcije Rusiji pitali smo novinara Džona Bosnića.

Negativne posledice  sankcija su u prvom redu za Evropljane, drugo, i Amerikanci su ih već dobro osetili na sebi. A ovaj teret, ova negativna osećanja će samo rasti – rekao je portparol Kremlja.

On smatra da je pogrešno što se sve negativno u zapadnoj ekonomiji povezuje samo sa „specijalnom operacijom Rusije u Ukrajini“, već da su to „posledice niza grešaka svetskih lidera kako u Evropi, tako i u Sjedinjenim Državama“.

– Profesionalci, ekonomisti, analitičari, dobro znaju da je pogrešno ove negativne manifestacije povezivati samo sa učinkom specijalne vojne operacije. To su posledice čitavog niza grešaka svetskih lidera kako u Evropi tako i u Sjedinjenim Državama koje dogodile u proteklih nekoliko godina – naglasio je Peskov.

Ruski zvaničnik je kazao da su upravo te greške „dovele do ovih gorkih posledica koje i sada rastu u svetu”.

Peskov je rekao da Zapad još nije dostigao vrhunac krize, dok je Rusija, kako tvrdi, „zahvaljujući sprovedenim merama, u stabilnijem stanju“, prenosi agencija RIA.