Đorđe Vukadinović – Srbija sasvim pravilno postupa kada odbija da uvede sankcije Rusiji

0
70

Iz Evropske unije stalno stižu signali kako se od Srbije očekuje da uvede sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini. Srbija odbija to da učini, za šta glavni urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović kaže da je to pravilna politika.

Opoziciona scena podelila se na proevropske stranke i udruženja koja podržavaju uvođenje sankcija Rusiji i na desnicu koja se tome protivi, a ta podela vlada i među biračima. Glavnog urednika Nove srpske političke misli  Đorđa Vukadinovića pitali smo da li Srbija pravilno postupa kada odbija da uvede sankcije Rusiji.

Očigledno da je stav prema temi uvođenja sanckija Rusiji u velikoj meri podelio srpsku opoziciju. Ali ja bih to formulisao drugačije, on jeste doprineo podeli, ali mislim da je samo obelodanio, učinio da postanu očiglende razlike koje postoje i koje su postojale ranije izbiju na videlo. Ova tema je više lakmus da bi inače već prisutne potrebe postale upadljive, ukazuje glavni urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović. On dodaje da je to važan kriterijum, ali da nije jedini kriterijum za saradnju niti za podele, jer su podele postojale i ranije, te su one i bile i personalne prirode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here