Predsednik Srbije primio srpsku decu iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije

0
84

“Državne granice koje danas postoje ne smeju da budu ograničavajući faktor za kulturne, jezičke i sve druge domete jednog naroda”, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se srpskoj deci iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, koji borave u poseti Srbiji.

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas srpsku decu iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, koja borave u poseti Srbiji. U zgradi Predsedništva organizovan je prijem za više od 30 srpske dece iz tri zemlje, koja učestvuju u trećem letnjem Kampu za srpsku decu iz regiona. Predsednik im je poželeo dobrodošlicu, a deca su dobila i prigodne poklone.

Deca su nosila majice sa likom Nikole Tesle a predsednik je rekao da zna koliko su svi oni ponosni, što je Nikola Tesla srpskog roda, i što se i oni ponose srpskim rodom, pismom i srpskim jezikom, baš kao što je i Tesla voleo i poštovao svoj jezik, pismo i svoj narod.

Tokom boravka u Srbiji, 36 srpske dece iz regiona, uzrasta od 10 do 14 godina, posetili su Sremske Karlovce, manastire na Fruškoj gori, Novi Sad a danas i Beograd, kako bi se upoznali sa svojom istorijom, jezikom, kulturom.

U ime svojih drugara, predsedniku se obratila Olivera Đukić iz Bijelog brda, mestu u Slavoniji, i zahvalila se na dobrodošlici i gostoprimstvu. Dodala je da su deca u okviru letnjeg kampa do sada posetili Novi Sad, Vrbas, Sremske Karlovce, upoznali istorijske znamenitosti Srbije, a raduju se da danas obiđu Beograd, da se druže, međusobno upoznaju i neguju prijateljstva.”Pozivamo Vas da posetite mesta iz kojih mi dolazimo, a u kojima ćemo vas docekati sa puno ljubavi”, poručila je Olivera predsedniku Vučiću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here