Boris Tadić – Nedostatak hrane zbog rata u Ukrajini može izazvati ozbiljan i dugoročan problem

0
78

Izuzetno je važno da obezbedimo sigurnost kada je u pitanju hrana pre svega zbog rata u Ukrajini koji može izazvati ozbiljan, dugoročan i međunarodni problem što će dalje uzrokovati pritisak i na naše tržište i na našu snabdevenost smatra predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je da u Srbiji ima dovoljno osnovnih životnih namirnica i da će očekivani prinos pšenice iznositi približno tri miliona tona. „Srbiji je neophodno približno 1,5 miliona tona ove poljoprivredne kulture, a mi ćemo imati duplo više nego što nam je potrebno“, ukazao je on i dodao da to znači „da ćemo imati i za naše komšije na Balkanu“. Prema njegovim rečima, ove godine će biti veći rod pšenice nego što je bio petogodišnji prosek, ali manji nego prošle godine, koja je bila rekordna. Da li građani Srbije mogu da veruju ministru Nedimoviću ili treba da budu zabrinuti kada je u pitanju snabdevenost hranom pitali smo predsednika Socijaldemokratske stranke i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Kako je istakao ministar Nedimović, najvažnije je da životnih namirnica ima. Rađena je analiza i od 1.132 objekta najvećih trgovačkih lanaca, u 97 % je bilo šećera“, zaključio je Nedimović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here