Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas redovnoj padobranskoj obuci pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice u Lisičjem jarku.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je u Lisičjem jarku prisustvovao redovnoj padobranskoj obuci pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, rekao je da će padobranci SAJ-a uskoro dobiti najsavremeniju padobransku opremu. „Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja da razvija svoje najelitnije jedinice. Padobranci SAJ-a uskoro će dobiti najsavremeniju padobransku opremu pomoću koje će moći da na još efikasniji, ali i bezbedniji način izvode svoje skokove. U poslednjih godinu i po dana broj skokova padobranaca SAJ-a značajno je povećan u odnosu na 2018. ili 2019. godinu“, poručio je ministar unutrašnjih poslova i istakao da će se nastaviti   sa velikim ulaganjima u razvoj naših elitnih jedinica i njenih pripadnika.

Po kvalitetu i obučenosti naših pripadnika elitnih jedinica daleko smo ispred regiona i među prvima u Evropi. Učinićemo sve da Specijalna antiteroristička jedinica bude još opremljenija, još snažnija i efikasnija i da njeni pripadnici imaju najbolje uslove za izvršavanje zadataka, ali isto tako da prilikom izvršavanja zadataka budu još bezbedniji i zaštićeniji“, poručio je Vulin. Padobranci Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova izveli su skokove sa kompletnom borbenom opremom i naoružanjem za borbena dejstva a Ministar je izveo skok na visini od 3.500 metara.