Aleksandar Marton – Imamo ozbiljan problem zbog postojanja dve „rijaliti“ televizije

0
156

U spektru nacionalnih frekvencija imamo ozbiljan problem zbog postojanja dve „rijaliti“ televizije, izjavio je potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton pozvao je Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da četiri nacionalne frekvencije, za čiju je dodelu raspisao javni konkurs, budu podeljene tako da se omogući potpuno i istinito informisanje građana. Zamoli smo ga da oceni kvalitet programa televizija s nacionalnom pokrivenošću i pitali da li misli da će REM dodeliti dozvolu nekoj novoj televiziji ili će samo obnoviti dozvole podobnim televizijama, jer konkurs za petu, praznu frekvenciju nije ni raspisan.

Konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija, za četiri televizijske i isto toliko radijskih, zatvoren je 20. juna. Za televizijsku nacionalnu pokrivenost prijavilo se 14 emitera. Nacionalnu frekvenciju trenutno imaju četiri televizije: Pink, Hepi, Prva i B92, a peta frekvencija je već devet godina neraspoređena. Ona je pripadala televiziji Avala, a REM i dalje nema odgovor zašto je to mesto toliko dugo upražnjeno i kada će konkurs i za njega biti raspisan. Predsednica REM-a Olivera Zekić je najavila da će članovi Saveta posetiti sve kandidate i proveriti da li ono što piše u elaboratu postoji i na terenu, te da će odluka o frekvencijama biti doneta u poslednjoj nedelji jula, najkasnije 1. avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here