Dačić – Sastanak sa ministarkom Kraljevine Esvatini

0
60

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Esvatini Nj.E. Tulisilom Dladla, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić poželeo je srdačnu dobrodošlicu ministarki spoljnih poslova Kraljevine Esvatini i istakao da ova poseta predstavlja još jedan važan korak u jačanju odnosa i saradnje između naše dve prijateljske zemlje. Dačić je napomenuo da Esvatini vidimo kao prijatelja sa kojim želimo da razvijamo uzajamno korisnu saradnju na brojnim poljima, za šta se lično zalagao kao MSP, te se osvrnuo i na svoju posetu Kraljevini Esvatini u maju 2019. godine. Podvukao je da je Srbija istinski posvećena razvoju svestranih odnosa sa Esvatinijem i svim afričkim zemljama sa kojima nas povezuje tradicionalno prijateljstvo koje datira još iz perioda SFRJ, a ti odnosi se temelje na principima zajedništva, uzajamnog razumevanja i podrške, saradnje i solidarnosti.

Ministarka spoljnih poslova Kraljevine Esvatini Tulisila Dladla izrazila je zadovoljstvo zbog posete Srbiji i rekla da se naši bilateralni odnosi zasnivaju na tradiciji saradnje koja je postojala u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja. Izrazila je zahvalnost na humanitarnoj pomoći koju je Republika Srbija uputila prijateljskom narodu Esvatinija tokom 2021. godine. Takođe je izrazila nadu da će politički dijalog i razmena poseta na visokom nivou biti intenzivirani i u narednom periodu, kao i da će se u bliskoj budućnosti realizovati poseta kralja Msvatija III Srbiji, što će biti prilika za detaljne dogovore o daljim pravcima razvoja odnosa, saradnje i konkretnih projekata u oblastima od zajedničkog interesa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here