Čedomir Antić – Sramotno je da Kristijan Šmit ukida različite nastavne programe iz istorije

0
127

Ni u Socijalističkoj Jugoslaviji niti u EU udžebnici iz istorije nisu ujednačeni i sramotno je da jedan političar koji veze nema sa istorijom govori da će on naći istinu rekao je istoričar Čedomir Antić komentarišući najavu Kristijana Šmita da se moraju ukinuti različiti nastavni programi koji postoje u dva entiteta.

Novu buru u BiH izazvao je visoki predstavnik Kristijan Šmit najavom da se moraju ukinuti različiti nastavni programi koji postoje u dva entiteta, a tu ideju otkrio je na komemoraciji u Potočarima. Kao prst u oko delovala je na Srbe najava da će se više angažovati u ukidanju različitosti nastavnih programa za istoriju, koje postoje u dva entiteta. Da li je reč o prekrajanju istorije i oduzimanju prava deci da uče istoriju sopstvenog naroda pitali smo istoričara Čedomira Antića.

Šmit je u Potočarima rekao da “oni koji nose cveće na neke spomenike ili glorifikuju Ratka Mladića ne mogu očekivati da neće snositi sankcije”. Visoki predstavnik je kazao da je problematično što deca u Republici Srpskoj i deca u Federaciji imaju različite nastavne programe kad je istorija u pitanju i poručio da će se dodatno angažovati po tom pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here