Rada Trajković – Poglavlje 35 znači potpuni prekid države Srbije na prostoru Kosova i Metohije

0
152

Poglavlje 35 znači potpuni prekid države Srbije na prostoru Kosova i Metohije istakla je predsednica organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković i dodala da Srbi sa Kosova moraju da imaju mogućnost da im poslodavac bude i Beograd i Priština.

Premijerka Ana Brnabić, je rekla da joj nije jasna rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se pozivaju Srbija i Kosovo da postignu sporazum o normalizaciji odnosa “zasnovan na međusobnom priznanju”, te ukazala da toga nema u dokumentu Evropske komsije. „Evropska komisija u svom zvaničnom dokumentu, pregovaračkoj poziciji za Poglavlje 35 koje se u našem slučaju tiče Kosova i Metohije i normalizacije odnosa sa Prištinom, ni jednom rečju ne pominje priznanje, nego kaže sveobuhvatna normalizacija odnosa sa Prištinom”, rekla je Brnabić. Ona je dodala da je Evropski parlament sada “izglasao nešto drugo”. Kako komentariše rezoluciju EP, ali i odnos aktuelne vlasti prema Kosovu pitali smo Radu Trajković predsednicu organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova i Metohije.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su 6. jula u Strazburu rezoluciju u kojoj se navodi da će napredak Srbije ka članstvu u EU direktno zavisiti od jačanja vladavine prava, normalizacije odnosa sa Kosovom i usklađivanja sa evropskom spoljnom i bezbednosnom politikom, što uključuje uvođenje sankcija Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here