Vučić – Dan sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji Oluja

0
89

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji Oluja u Novom Sadu i tom prilikom poručio da Srbija hoće mir, gotovo po svaku cenu, te da već godinama unazad šaljemo poruku koja je suština politike koju naša zemlja vodi, a to je da više neće biti Oluja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na obeležavanju 27. godišnjice akcije hrvatske vojske i policije “Oluja” u kojoj je 250.000 Srba proterano iz Hrvatske, a više od 1.700 ubijeno i nestalo, da Srbija više nije slabašna i neće da savija glavu i da će se odbraniti od svakoga ko misli da je napadne. Devetu godinu zaredom obeležavamo pogrom, težak zločin i najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata protiv jednog naroda, poručio je u Novom Sadu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Parastos svim žrtvama na početku skupa održao patrijarh srpski Porfirije, koji je u poslanici poručio da oni koji su tu sabrani dele istu, veoma sličnu istoriju, gde su mnogi u Bačku stigli vozovima bez voznog reda, istakavši da se i njegova porodica na sličan način obrela u gostoljubivoj pokrajini.

Obeležavanju 27. godišnjice Oluje prisutvovali se i drugi verski poglavari, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, članovi Vlade Srbije i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here