Milan Dumanović – Jovanjica pred sudom i u medijima

0
86

Slučaj Jovanjica ima dve ravni, jedna se odigrava u medijima, a druga pred sudom istakao je potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Milan Dumanović i dodao da Predrag Koluvija pokušava da ubrza postupak u Jovanjici 1 dok je Jovanjica 2 već nekoliko puta odlagana na sudu.

Predmet Jovanjica, zbirni naziv za dva sudska postupka u čijem središtu se nalazi plantaža sa 1,6 tona kanabisa, postoji u dve ravni. U medijima, ovaj predmet je nikad življi. Svakih nekoliko nedelja pojave se nova „saznanja“ o tome šta se zaista događalo na privrednom dobru u blizini Stare Pazove, otkrije neko novo ime ili zaplet. To po pravilu ili bude nezvaničan, ali dobro obavešten izvor, ili saznanje bez pominjanja izvora informacije. Kako komentariše ovaj slučaj i na koji način se može rešiti pitali smo potpredsednika Novog sindikalnog policijskog saveza Milana Dumanovića.

Nasuprot bogatom medijskom životu slučaja Jovanjica, pravni život je znatno manje glamurozan. Naime, predmet Jovanjica 1, koji se bavi samom proizvodnjom i puštanjem u promet indijske konoplje, napreduje veoma sporo. S vremena na vreme održi se glavni pretres i saslušaju pojedini svedoci, ali predmet i dalje nije došao do ključnih svedoka, u prvom redu policajaca koji su učestvovali u akciji hapšenja i veštaka koji su analizirali biljke. U predmetu Jovanjica 2, stvari stoje znatno gore. U ovom sudskom postuku, koji se pak bavi poslom obezbeđivanja akcije proizvodnje kanabisa i gde su optuženi pripadnici policije, vojnih i civilnih službi, od maja 2021. godine ne može da se održi pripremno ročište.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here