Jorgovanka Tabaković – O platnom računu i inflaciji

0
164

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković održala je konferenciju za medije na kojoj je govorila o odluci o platnom računu, inflaciji, o dužnostima banaka i obavezama zatvaranja računa i o ostalim važnim temama koje se tiču srpske ekonomije.

Narodna banka Srbije donela je Odluku o platnom računu sa osnovnim uslugama po ceni od 150 dinara, a sve banke koje su povećavale naknade za platne usluge od 1. januara 2021. prihvatile su da od 1. septembra ove godine te naknade umanje za 30 odsto ili ih vrate na nivo pre povećanja, izjavila je na konferenciji guvernerka Jorgovanka Tabaković.

Guvernerka Tabaković je istakla i da je inflacija jedan od najvažnijijh problema sa kojim se sada borimo bez obzira na to što je dve trećine inflacije uvezeno ili je posledica suše i berzanskih cena hrane.

Jorgovanka Tabaković  se osvrnula i na odluku osiguravajućih kompanija da povećaju cenu obaveznog osiguranja od autoodgovornosti, rekavši da su u NBS „imali neprijatno iznenađenje“ sa njima i da su cenu podigli bez konsultacije sa regulatorom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here