Dejan Perišić – Nezadovoljstvo zbog Europrajda

0
105

Veroučitelj Dejan Perišić istakao je da ima negativan stav prema Europrajdu ali i da je sporan način na koji pravoslavni hrišćani mogu izraziti svoje nezadovoljstvo jer mnoga udruženja koja nemaju rešenje usmeravaju ovaj problem na crkvu.

Beograd će od 12. do 18. septembra biti domaćin najznačajnijeg evropskog događaja za LGBTI+ zajednicu, a beogradska Parada ponosa ove godine nosiće titulu evropske. Direktor Beograd Prajda Marko Mihailović poručio je i da Europrajd predstavlja ogroman korak za LGBTI+ zajednicu u čitavom regionu i daje novu snagu njihovoj višedecenijskoj borbi za bolje i slobodnije društvo na Zapadnom Balkanu. Mnoge organizacije zatražile su da se crkva izjasni o ovom događaju a u izjavi koja sledi čućete šta o tome misli veroučitelj Dejan Perišić.

Podsetimo, patrijarh Irinej je 2013. godine izjavio da se Srpska pravoslavna crkva protivi održavanju Parade ponosa i da na nju gleda “crno da crnje ne može od toga biti”. Crkva i država moraju uraditi nešto u cilju podsticanja nataliteta, kao i duhovne i moralne obnove srpskog naroda, zaključio je tada patrijarh Irinej.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here