Kosta Čavoški – Poskupljenje struje

0
82

Sve je poskupelo u Srbiji pa tako i cena električne energije istakao je akademik Kosta Čavoški i dodao da moramo da uvozimo struju i da je zbog toga plaćamo po svetskim cenama.

Ministarka rudarstva i energetke i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da struja mora poskupeti, te da je to stav ministarstva na čijem je čelu, ali i Fiskalnog saveta, i to 15 do 20 odsto. „Nema razgovora i dogovora o visini poskupljenja, ali Ministarstvo smatra da je to neophodno. Spremili smo uredbu za energetski ugrožene kupce, da obezbedimo ona domaćinstva koja ne mogu da plate električnu energiju. Koliko god mi želeli da ne utičemo na inflaciju održavanjem cena električne energije, mi time direktno urušavamo EPS“, kazala je ministarka. Da li je ovo poskupljenje opravdano i neophodno pitali smo akademika Kostu Čavoškog.

Od 1. septembra struja će za domaćinstva poskupeti 6,5 odsto, saopštila je Agencija za energetiku koja je i dala saglasnost na zahtev EPS-a. Ovo znači povećanje mesečnog računa za struju za domaćinstvo koje troši oko 460 kilovatsati mesečno, što je prosek u Srbiji, za oko 300 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here