Miloš Parandilović – Žika Gojković je predložio da POKS pređe u vlast

0
363

Sukob u doskoro jedinom legitimnom delu POKS-a izbio je u onom trenutku kada se Žika Gojković pojavio sa idejom da POKS uđe u vlast iako smo u kampanji insistirali na tome da ćemo biti žestoka opozicija vlasti, izjavio je narodni poslanik Miloš Parandilović, karakterišući Gojkovićev potez kao neljudski i nemoralan čin.

Na dan kad je biran novi predsednik Narodne skupštine, Vojislav Mihailović je, u raspravi, obavestio sve da, odlukom resornog ministarstva, postoji samo jedan Pokret obnove kraljevine Srbije i da je on njegov zastupnik. Niko od četiri poslanika do tada jedinog legitimnog POKS-a na to nije reagovao, ali su i pomenuta odluka, kao i glasanje Žike Gojkovića, Vesne Savović Petković i Biljane Dragić za izbor Vladimira Orlića, dok je jedan od nosilaca izborne liste „Boško Obradović – SP Dveri – POKS – Miloš Parandilović”, Miloš Parandilović, bio protiv, praktično potpuno izbrisali postojanje ovog dela te stranke. zašto je glasao suprotno od svojih kolega i kako komentariše dešavanja u POKS-u pitali smo narodnog poslanika Miloša Parandilovića.

U rešenju, koje pominje Parandilović, opširno je navedeno sve što se događalo u sporu dve frakcije POKS-a, nabrajaju se svi podnesci jedne i druge strane i ističe: „Ministarstvu je 18. jula 2022. godine dostavljen podnesak Žike Gojkovića od 13. jula 2022. godine, kojim obaveštava ovo ministarstvo, između ostalog, da odustaje od svih navoda i dokaznih predloga koje je imao u predmetu i izražava podršku i svoju saglasnost da se kao novi zakonski zastupnik POKS-a upiše Vojislav Mihailović.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here