Stevan Gajić – Sankcije Rusiji veću štetu nanose onima koji ih uvode

0
67

Do sada se pokazalo da su sankcije mnogo više uništile zapadne zemlje koje su ih uvele posebno Nemačku koja je motor evropske privrede istakao je naučni saradnik Instituta za evropske studije Stevan Gajić komentarišući sankcije Rusiji.

Vlada Kanade uvela je nove sankcije ruskom energetskom sektoru i hemijskoj industriji, navodi se na sajtu kanadskog ministarstva spoljnih poslova. “Kanada je 14. jula 2022. dodatno izmenila propise o specijalnim ekonomskim merama Rusiji kako bi zabranila pružanje još dve proizvodne usluge ruskoj naftnoj, gasnoj, hemijskoj i proizvodnoj industriji”, navodi se u dokumentu uz napomenu da je Kanada ciljala proizvodni sektor, dodavanjem osam novih industrija na listu. Da li bi Srbija trebalo da uvede sankcije Rusiji i da li sankcije više pogađaju Rusiju ili one koji ih uvode pitali smo Stevana Gajića, naučnog saradnika Instituta za evropske studije.

Rezultati istraživanja javnog mnjenja u Srbiji govore da se oko 80 posto populacije protivi uvođenju sankcija Rusiji. Ovaj podatak u svojoj argumentaciji sve češće koristi i predsednik Srbije Aleksandar Vučić “moleći“ svoje goste, koji ga sve češće posećuju na Andrićevom vencu, da ga razumeju, jer ne može tek tako da uvede sankcije prijateljskoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here