Borko Stefanović – Stranački kadar u javnim preduzećima

0
103

Sadašnja vlast već deset godina dovodi na vrlo važna, stručna mesta stranačke kadrove i mnogi od njih se odaju korupciji i kriminalu izjavio je zamenik predsednika SSP-a Borko Stefanović komentarišući funkcionisanje javnih preduzeća u Beogradu i smenu direktora.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić odustao je od namere da smeni 14 direktora javnih preduzeća koje imenuje Grad jer mu je premijerka Ana Brnabić, koja je na čelu Gradskog odbora Srpske napredne stranke, rekla da ne može da to uradi ali će probati da ih smeni šest, piše list Nova. Kako ovaj list navodi, nakon što je objavio kakva je namera Šapića, Brnabić je sazvala hitan sastanak sa njim i poručila mu da ne može da smenjuje direktore kako mu se prohte a bez dozvole SNS, kao i da među njima ima “zaslužnih članova SNS”. Kako funkcionišu javna preduzeća u Beogradu i da li bi smena direktora rešila postojeće probleme te da li problemi nastaju upravo zato što se na mesta direktora postavljaju oni koji su zaslužni članovi stranke a ne ljudi od struke pitali smo zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića.

U Srbiji je prošle godine poslovalo 545 javnih preduzeća sa 114.451 radnika, objavila je Agencija za privredne registre. Obavljanjem primarne delatnosti, javna preduzeća su realizovala 2,4 puta veći poslovni rezultat u poređenju sa prethodnom godinom, koji je u 2020. godini iznosio 45,8 milijardi dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here