Vulin sa Lavrovom – Srbija sama bira svoje prijatelje

0
110

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je, prilikom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, da Republika Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić ne zaboravlja vekovno bratstvo i da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nije postala deo antiruske histerije. Srpski ministar unutrašnjih poslova poručio je da je Sergej Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, izrazivši veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje i naglasio da duboko žali zbog toga što je ministru Lavrovu voljom drugih zemalja onemogućena poseta Beogradu u junu mesecu, istakavši da su zabranom dolaska ministra Lavrova u zvaničnu posetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov istakao je da će ruska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti.  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je na poziv predsednika Vučića 2015. godine sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom.

Na sastanku srpskog i ruskog ministra istaknuto je da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspešnu bilateralnu saradnju, baš kao što i predsednik Vučić i predsednik Putin imaju izuzetno dobre lične odnose.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here