Protest ispred Linglonga – Kinezi duguju podizvođaču 5,5 miliona evra

0
151

Oko 150 radnika kompanije “Alfa technics” protestuje ispred kompanije “Linglong”, zbog dugovanja od 5,5 miliona evra koje im, kao podizvođaču, duguje kineska kompanija. Odlučni su da tu i ostanu dok im “Linglong” ne isplati dugovanja.

Oko 150 radnika kompanije iz Svilajnca, koja se inače bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija koje je dostavljala „Linglongu“, nalazi se ispred kapija fabrike u Zrenjaninu. Oni su odlučni da se odatle ne pomere dok ne budu isplaćena njihova potraživanja od „Linglonga“.

Prema rečima Dragoljuba Radulovića, generalnog direktora kompanije, „Alfa technics“ nije stranački nastrojena kompanija, nije politički obojena, a i rukovodstvo i radnici imaju ozbiljan problem. Okupljeni najavljuju i radikalizaciju protesta.

Inače, „Linglong“ je poslao firmi „Alfa technics“ pre dva dana dopis, nakon što je uprava te firme najavila protest. U tom dopisu ne spore da dug postoji, ali ga prebacuju da glavnog podizvođača „China energy group“. U dopisu „Linglong“ savetuje firmi „Alfa technics“ da odustane od protesta, da se na taj način neće rešiti konflikt i da može samo da se produbi, ali i da bi takva vrsta izražavanja nezadovoljstva mogla da naruši trgovinske i ekonomske odnose Srbije i Kine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here