Stefanović prisustvovao obeležavanju Dana Vojnog muzeja

0
57

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je obeležavanju Dana Vojnog muzeja, koji je istakao da ovaj muzej 144 godine deli sudbinu svog naroda, vojske i države i to podjednako i dobre i teške dane.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je, obraćajući se na obeležavanju Dana Vojnog muzeja i podsećajući da je osnovan Ukazom kneza Milana Obrenovića u istom danu kada je Srbija stekla nezavisnost, da se i danas, 144 godine kasnije, Srbija bori za očuvanje svoje nezavisnosti, samostalnosti i nacionalnog identiteta. „Ovo su izuzetno teški dani za našu Srbiju i zato su nam i danas, baš kao što je to knjaz Milan govorio, potrebni unutrašnje jedinstvo i mudrost u spoljnim odnosima“, rekao je ministar.

Kako je dodao ministar, svoju misiju naredne 144 godine sve do danas, ovaj muzej  predano je ispunjavao i delio sudbinu svog naroda, vojske, države, podjednako i teške i dobre dane.

Obeležavanju Dana Vojnog muzeja i otvaranju izložbe, uz ministra Stefanovića, prisustvovali su pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević, načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba brigadni general Savo Iriškić, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić i načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Dragan Milković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here