Dragan Petrović – Briselski sporazum ne poštuje prištinska strana

0
73

Ako se poštuju ustav i interesi države Srbije trebalo bi da se konstatuje da Briselski sporazum ne važi jer je, između ostalog, suprotan ustavu Srbije a i ne poštuje ga prištinska strana izjavio je naučni saradnik Dragan Petrović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Beograd u narednih deset dana nastaviti da traži kompromisno rešenje za desetine hiljada Srba u vezi sa registarskim tablicama i dokumentima čiju primenu je od prvog septembra najavila Priština. Zahtev Kosova da pripadnici srpske manjine usvoje dokumenta koja je izdala vlada pretežno etničkih Albanaca u Prištini izazvao je prošlog meseca tenzije duž međusobne granice. Da li rešenje postoji i kako gleda na situaciju na Kosovu pitali smo naučnog saradnika Dragana Petrovića.

Predsednik Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je poslednjih dana zavladao strah na Kosovu i Metohiji da će im se ponoviti sudbina kao ljudima iz Krajine. “Kako god bilo, naša poruka ljudima jeste da izbegličke kolone neće postojati, sačuvaćemo naš narod i od pogroma”, rekao je Vučić.Istakao je da je državno rukovodstvo Srbije dobilo punu podršku predstavnika Srba sa Kosova za traženje kompromisnog rešenja u narednih deset dana uz, kako je rekao, neke njihove crvene linije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here