Komemoracija povodom smrti general-majora u penziji Božidara Delića

0
189

U Skupštini Srbije danas je održana komemoracija povodom smrti potpredsednika Narodne skupštine general-majora u penziji Božidara Delića. Delić će biti sahranjen sutra na beogradskom groblju Orlovača.

Minutom ćutanja u Skupštini Srbije je počela komemoracija povodom smrti generala u penziji Božidara Delića, a komemoraciji su, pored članova porodice, prisustvovale brojne kolege i prijatelji Božidara Delića, među kojima i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, generalna sekretarka predsednika Republike Suzana Paunović, doskorašnji predsednik parlamenta i lider SPS Ivica Dačić, lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predsednik POKS Vojislav Mihailović, ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović i drugi.

Govoreći o generalu Deliću predsednik udruženja „Naša Drina“ Igor Braunović je rekao da je Delić živeo za voj narod i za svoju zemlju.

O bogatoj biografiji generala Delića govorio je Milomir Miladinović, predsednik skupštine Kluba generala i admirala Srbije.

„Novi naraštaji će nesumnjivo pronaći istu inspiraciju koju je Boža nekada pronalazio u Caru Dušanu, Karađorđu, Stepi Stepanoviću, Živojinu Mišiću, maršalu Žukovu“ rekao je zamenik predsednika patriotskog pokreta „Nema nazad, iza je Srbija“.

Delić će biti sahranjen sutra na beogradskom groblju Orlovača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here