Ružić – O početku školske godine u Srbiji

0
48

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je uspešan početak školske godine svim učenicima i zaposlenima u školama u Srbiji.

Ministar prosvete Branko Ružić je, obraćajući se deci koja ove godine polaze u prvi razred osnovne škole, istakao da je 1. septembar jedan od najznačajnijih datuma u životu svakog učenika. „Toga dana postajete školarci, steći ćete nova znanja, nove drugove i drugarice i biti ponos vašim učiteljima. Siguran sam u to da će vam učenje biti važno i zanimljivo i da ćete biti srećni kad god naučite nešto novo i vredno“, poručio je on. Prvi potpredsednik Vlade se obratio i ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola, kojima je poželeo srećan povratak u školske klupe.

On je naveo da su škole mesta važna za lični razvoj mladih, jer u njima pored novih znanja i veština uče o pravim vrednostima. „Nemojte zaboraviti na važnost drugarstva, solidarnosti, tolerancije i razumevanja, jer je školski život prava prilika da pokažemo da osim znanja imamo i ljudske vrline i vrednosti. Od srca vam želim da napredujete i postanete vredni i dobri ljudi“, rekao je Ružić.

On je u pismu svim zaposlenima poručio da je cilj Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da nastavi da na najbolji mogući način unapređuje obrazovni sistem, kao i uslove za rad i učenje u svim obrazovnim ustanovama. Prema njegovim rečima, prethodne godine bile su pune izazova i bilo je dosta novina koje su se odnosile na nove programe nastave i učenja, digitalizaciju nastave i udžbenika i druga didaktičko-metodička rešenja. Ružić je izrazio posebnu zahvalnost nastavnicima, koji su, kako je rekao, ključni za realizaciju nastave i uspeh učenika. „Uveren sam u to da ćete i narednu školsku godinu uspešno realizovati, želim vam uspeh u daljem radu, zdravlje i ličnu sreću“, poručio je prvi potpredsednik Vlade zaposlenima u prosveti.

Ružić je naveo da će u školske klupe sesti oko 65.000 đaka prvaka, te dodao da će u osnovnim i srednjim školama biti oko 740.000 učenika. Kazao je da će se, u uslovima korona virusa, nastava odvijati neposredno a da će nadležni pratiti situaciju. Podsetio je i da će sutra prvi čas početi intoniranjem državne himne.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here