OŠ „2. oktobar“ – Zašto interes dece nije interes škole

0
325

Trinaestoro učenika III2 razreda Osnovne škole „2. oktobar“ i drugi dan nove školske godine provelo je kod kuće. Đaci, ali i roditelji, revoltirani su činjenicom da je ovo odeljenje dobilo novu učiteljicu, i to ne prvi put. Naime, ovo im je za tri godine treća učiteljica. Ali, nije samo to problem već i nedostatak želje kod škole i nove učiteljice da se postojeći problem reši na dobrobit svih.

I dok su školarci u Srbiji krenuli u novu školsku godinu sa rančevima na leđima i željom za novim znanjima više od polovine učenika III2 razreda OŠ „2. oktobar“ prvi, ali i drugi dan školske godine provelo je kod kuće. Treća učiteljica od početka školovanja možda i ne zvuči kao dovoljan razlog za bojkot nastave, ali nebriga škole za interes đaka i nepristajanje na kompromisno rešenje svakako jesu.

Kako ističu roditelji učenika III2 razreda OŠ „2. oktobar“ zakon, interesi, udobnost i sigurnost prosvetnih radnika ne smeju biti iznad interesa dece. Primarni interes, kako kažu, mora biti interes dece. „Ako pojedinac koji treba da nam obrazuje decu ima podršku škole, sistema, sindikata i zakona da svoju ličnu udobnost i interes stavi ispred interesa naše dece, onda smo spremni da takav sistem i sve učesnike u njemu urušimo do kraja i dovedemo do apsurda“ obećavaju roditelji dece iz III2 iz zrenjaninske osnovne škole ”2. oktobar”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here