Počeo Samit lidera regionalne inicijative „Otvoreni Balkan“ u Beogradu

0
81

Samit lidera regionalne inicijative „Otvoreni Balkan“ počeo je danas u Beogradu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije i Severne Makedonije – Edija Rame i Dimitra Kovačevskog.

Samit se održava u Palati Srbija, u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, premijera Crne Gore Dritana Abazovića, predsedavajućeg Veću ministara BiH Zorana Tegeltije, ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Petera Sijarta i ministra spoljnih poslova Republike Turske Mevluta Čavušoglua. Najpre je usledio sastanak lidera sa predstavnicima institucija zaduženim za privlačenje investicija u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“. Lideri su održali i sastanak sa predstavnicima kriznih grupa za snabdevanje hranom i energentima u okviru pomenute inicijative, a nakon toga su potpisani bilateralni dokumenti i održana je zajednička konferencija za medije.

Samitu je prethodilo jučerašnje otvaranje Međunarodnog sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, koji će trajati do 4. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here