Vladimir Kovačević – Strani investitori su u Srbiju došli zahvaljujući subvencijama

0
114

Istina je da je EU jedan od najvažnijih partnera srpske privrede ali to je samo delimično tačno, cela istina je da su zahvaljujući subvencijama i podsticajima strani investitori došli u Srbiju i postavili svoje proizvodne pogone istakao je predsednik Nove stranke Vladimir Kovačević.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je srpska privreda direktno oslonjena na EU i da na njeno tržište plasira dve trećine robe koja se iz Srbije izvozi. Čadež je rekao i da u kompanijama koje posluju sa EU radi gotovo 900.000 građana Srbije. Predsednika Nove stranke Vladimira Kovačevića zamolili smo da prokomentariše ove navode i da odgovori na pitanje u kakvom je stanju privreda Republike Srbije?

Čadež je ocenio da privreda Srbije, za sada odoleva negativnim uticajima ukrajinske krize i posledicama potresa na svetskom tržištu. “Ne smanjuje se broj radnika, a uprkos 25-procentnom padu plasmana na rusko tržište, ukupan srpski izvoz u martu je porastao čak 30 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine“, izjavio je Čadež.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here