Ljubomir Stefanović – To što radi Aleksandar Vučić je sramota

0
271

Sramno je to kako je Aleksandar Vučić doveo Anu Brnabić na mesto premijera a vrhunac bezobrazluka je održavanje Europrajda u Beogradu izjavio je novinar portala Slavija info Ljubomir Stefanović.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da Srbiji nije potrebno da bude domaćin Europrajda, najveće ovogodišnje LGBT manifestacije u Evropi već da je to „projekat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji u zapadnom javnom mnenju hoće da se predstavi kao ‘najveći demokrata’ na Balkanu”. Jeremić je ocenio da organizacijom tog LGBT skupa u Beogradu, najavljenog za septembar, Vučić želi „lažno da prikaže da je stanje ljudskih prava i sloboda u Srbiji mnogo bolje nego što zapravo jeste”. Kako komentariše najavu održavanja Europrajda u Beogradu pitali smo Ljubomira Stefanovića, novinara portala Slavija info.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 27. avgusta da se Parada ponosa zakazana za septembar u Beogradu otkazuje ili odlaže, navodeći da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država pritisnuta sa svih strana. Vučić je rekao i da je stav države da za njeno održavanje ne postoje bezbedonisni uslovi. Uprkos tome, organizatori Europrajda su najavili da ne odustaju od manifestacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here