Sramno je to kako je Aleksandar Vučić doveo Anu Brnabić na mesto premijera a vrhunac bezobrazluka je održavanje Europrajda u Beogradu izjavio je novinar portala Slavija info Ljubomir Stefanović.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da Srbiji nije potrebno da bude domaćin Europrajda, najveće ovogodišnje LGBT manifestacije u Evropi već da je to „projekat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji u zapadnom javnom mnenju hoće da se predstavi kao ‘najveći demokrata’ na Balkanu”. Jeremić je ocenio da organizacijom tog LGBT skupa u Beogradu, najavljenog za septembar, Vučić želi „lažno da prikaže da je stanje ljudskih prava i sloboda u Srbiji mnogo bolje nego što zapravo jeste”. Kako komentariše najavu održavanja Europrajda u Beogradu pitali smo Ljubomira Stefanovića, novinara portala Slavija info.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 27. avgusta da se Parada ponosa zakazana za septembar u Beogradu otkazuje ili odlaže, navodeći da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država pritisnuta sa svih strana. Vučić je rekao i da je stav države da za njeno održavanje ne postoje bezbedonisni uslovi. Uprkos tome, organizatori Europrajda su najavili da ne odustaju od manifestacije.